Raamatulaat

Heas korras kasutatud riided saab annetada, anda sõbrale või hoopis ringi disainida. Mida teha aga raamatuga, mis korduvast lugemisest hakkab juba pähe jääma? Õige vastus on – vahetada uue raamatu vastu.

Keila Kooli algkoolimajas toimus aprillikuu alguses traditsiooniline raamatuvahetuselaat. Iga lugemishuviline võis kodust laadale tuua ühe või kaks raamatut ning koju tagasi kõndida uuega. Raamatuid kogunes päris kenake hulk. Nende seas leidus muinasjutte, pildiraamatuid, seiklus- ning põnevusjutte, lindude-ja loomade elust pajatavaid teoseid, meisterdamisõpetusi ning luuletusi.

Vahet pole, kas oled noor või vana raamatulugeja, sellise hulga seast leida üks ja õige, on ikka paras peavalu. Nii tuli hoolega uurida, sirvida, natuke siit-sealt lugeda, arutada sõbraga ja alles siis sai otsustada.