Harjutamine tõi preemia

14.-15. mail toimus Keila Muusikakooli saalis VII vabariiklik lastekooride konkurss-festival, kus osalesid 10 koori: Eesti Raadio Laulustuudio lastekoor, Keila Kooli lastekoor, Kuusalu Keskkooli lastekoor, Narva tütarlastekoor, Paide Hammerbecki Põhikooli lastekoor, Paide Muusika – ja Teatrimaja lastekoor, Tallinna Huvikeskus Kullo lastekoor Ellerhein, Tartu Annelinna Gümnaasiumi ja Türi Põhikooli lastekoorid ning Vene Kultuurikeskuse lastekoor Allegro.

Festivali korraldas Eesti Kooriühing koostöös Keila Kooli lastekoori ja Keila Kooliga, kunstiliseks juhiks oli Elo Üleoja.

Lähtuvalt kohustusliku laulu raskusastmest jagunesid koorid  A- ja B-kategooriasse. Valik, kas kergem laul või siiski pisut keerulisem, tuli kooridel endil langetada.

Žürii, kuhu kuulusid Pärt Uusberg, Triin Ella, Maarja Soone, Aarne Saluveer ja Merike Toro, kuulasid, vaagisid, arutasid ning uue, Neerpeltist pärit süsteemi alusel, ei jaganud kohti vaid andsid välja hoopis erinevad preemiad.

Keila Kooli lastekoor saavutas väga hea tulemuse – esimene preemia “cum laude”.
Žüriilikemed kiitsid koori kõla, musikaalsust, artikulatsiooni, dünaamilisust, põnevat ja mitmekesist kava, lauljate ilmekust ja õiget vokaali tekitamist ning puhast laulmist. Viimase võib panna JO-LE-MI-meetodi kasutamise arvele. Muljet avaldas ka koori suurus.

Oli palju kauneid muusikalisi hetki pakkuv festival ning vahvad töötoad. Suured tänud töötubade läbiviijatele!

Neerpeltist pärit süsteemiga saab tutvuda kooriyhing.ee veebilehel https://kooriyhing.ee/event/vii-lastekooride-konkurss-festival/

Kadi Härma