Keila Kooli tüdrukud olid pädevad ja vägevad!

18. oktoobril toimus Eesti Rahvusraamatukogus koolidevaheline meediapädevuse võistlus „Pädev on olla vägev“, kus esindasin koos Lisette Tarto, Mia Honga, Leele Veersalu ja Lisandra Liivaga Keila Kooli. Meie karmimad vastased olid Pärnu Ülejõe Põhikool, Tallinna Reaalkool ja Gustav Adolfi Gümnaasium. Algul arvasime, et võistlus toimub viktoriinina – antakse ette küsimused ja meie peame neile vastama, kuid pidime üllatuma. Nimelt oli meie ülesandeks umbes poole tunni jooksul leida poolt- ja vastuargumente e-sigarettide ning veipimise kohta linkidelt, mille korraldajad olid meile ette andnud. Kuid kõik lingid ei kandnud edasi tõepärast informatsiooni, mis suurendas meie tööülesandeid, sest pidime enne argumentide üleskirjutamist tegema kindlaks, kas lehekülg, kust andmed pärinevad, on ka usaldusväärne. Nii saimegi oma analüüsimisvõime ja meeskonnatöö proovile panna. Peale paanitsemist, ülemõtlemist ja suurel hulgal laual olevate kommide söömist suutsime leida tõepõhja omavad argumendid ja need ka kirja panna. Kui aeg otsa sai, pidi igast tiimist üks inimene žüriile, õpetajatele ja kaasvõistlejatele oma argumente ka esitama. Keila Kooli naiskonna eest oli sangarlikult väljas Lisette Tarto, kes hoolimata närvipingest suutis meie argumendid veenvalt ette kanda, lisades oma etteastesse ka veidi solidaarset huumorit. Peale koolide ettekandeid suundus hindamiskomisjon eraldi ruumi võitjat välja selgitama. Senikaua saime Rahvusraamatukogu väikest maja uudistada ja närveerimisest veel komme süüa. Ajaks, kui aknast paistev Tallinn hakkas järjest suurema autode mürina ja inimeste saginaga täituma, saabus žürii kauaoodatud tulemustega. Tulemiks oli see, et Keila Kool sai silmapaistva esinemise ja sisukate argumentide eest auväärse teise koha, mille eest anti meile preemiaks meediapädevuse kaardimäng. Samuti õnnestus meil noppida ka eriauhind, milleks oli lauamäng „Häkkerite lahing“, mille pani välja Lastekaitse Liit projekti Targalt internetis raames. Nii sõitsimegi tagasi Keilasse hea tulemuse ja veel paremate emotsioonidega. Kuid ei ole edukat tiimi ilma hea juhendajata, seega suur tänu Tiina Murdlale toreda võimaluse pakkumise ja edasiviiva toetuse eest.

 Lisete Talvar 9.a