“Hommikuhämarus” Pargimajas

Põhjamaade kirjanduse nädal 2022 kutsus sel aastal kõiki lugema teemal “Põhjala loodus”.  Tänavu on lastele etteloetavaks raamatuks “Kui kohtad karu”.  Suure hulga sooja huumoriga vürtsitatud pildiraamat arutleb küsimuse üle, et mis siis ikkagi saab kui sa kohtad karu. Inimese ja karu kohtumine on kujutatud mängulise tõsidusega ja lugu balansseerib pidevalt faktide ja meelelahutuse vahel.

Imepäraste piltidega raamatut said Pargimaja õpilased vaadata-kuulata oma klassides nii eile kui ka täna. Raamatukogus said raamatust ja põhjamaadest  kuulata 1.e klassi lapsed ja õpetaja.  Imetlesime pilte Põhjala loodusest ning arutlesime, kas karuga kohtumine on võimalik ka Eestimaal. Kas ja milliseid raamatust kuuldud-nähtud nippidest ka päriselus kasutada saab, tuli samuti arutlusele.  Lapsed saavad raamatut kunstinädala raames vaadata veel vana maja esimesel korrusel nö raamatupildi näitusena. Trükitud kujul seda raamatut eestikeelsena kahjuks ei ole.