2.a klassi õppekäik Eesti Lastekirjanduse Keskusesse

2.a klass ja õpetaja Jana Uibo koos raamatukoguhoidja Varje Mägiga käisid täna õppekäigul Eesti Lastekirjanduse Keskuses.

Tallinna vanalinnas asuv keskus on imepärane koht tegelikult kõigile suurematele ja väiksematele. Lisaks hubasele ning väärt kirjandust täis raamatukogule asuvad majas veel mitmed avastus- ja teadmisrõõmu pakkuvad ruumid. Varakambris nägid lapsed eri aegade aabitsaid ja lasteraamatuid. Puust ja punaseks on tehtud ka raamatu teekond. Illustratsiooni galeriis oli võimalik imetleda eesti illustraatorite töid. Edgar Valteri galerii pakkus samuti

põnevat uudistamist. Keskuse üks põnevamaid kohti oli aga laste jaoks loomulikult pööning. Värvikirevad ja rõõmsad Nukitsamehe pere tegelased seintel, metsamoori maja – keskuse pööningul võiksid lapsed olla ilmselt terve päev. 

Maja oli põnev ja arutleda raamatute ning lugemise üle samuti vahva, ent tunniajasest ekskursioonist oli keskuse konsultandi Kaja eestvedamisel saanud kõigile märkamatult pea pool tundi rohkemgi. Küll aga oli hea pista taskusse ka teadmine, et see põnev maja on avatud kõigile huvilistele ning võimalus keskust (taas)avastama minna on meil kõigil.