Gümnasistidele toimus koolis Vaimse tervise päev

Vaimse tervise päev sai alguse eelmisel aastal ühe õpilase algatusel. Sel aastal osalesid sündmusel ka need üheksanda klassi õpilased, kes kuuluvad õpilasesindusse.

Päeva esimene pool koosnes kahest paneeldiskussioonist. Esimese teemaks oli “Sõltuvused” ning teiseks “Meeste ja naiste erinevused”. Teemadel diskuteerisid mitmed külalised nii Harju-, Tartu- kui ka Võrumaalt. Vestlusi juhtis ajaloo ja inglise keele õpetaja Kaspar Koitjärv.

Sel aastal osalesid paneelides Marko Viik, Marleen Lomann, Rene Puura, Aare Lepiksaar, Liis Tamm ja Einike Aedmaa.

Päeva teisel poolel said õpilased osaleda kahes praktilises töötoas. Teemasid oli igale maitsele, kõigil ühine eesmärk – toetada noorte vaimset tervist.

Töötubasid viisid läbi Tarmo Kõrs, Ivi Savisaar (Joogaveski), Kaisa Lindus, Vilmar Schiff, Maria-Ursula Kurm, Jane Timofejev, Liis Tamm, Maret Kasepalu, Anu Altmets, Kaja Korolev, Kadri Lindmets, Kerli Kanniste, Kaia Heinleht (Kaia Kehakool), Annika Kageyama (Annika Minapilt ja Energiatöö), Moonika Tsilk ja Merike-Marrit Põldaru.

Lisaks paneeldiskussioonides osalejatele ja töötubade läbiviijatele täname ka Vaimse tervise päeva sponsoreid: Õf Vaimne Harmoonia, Maheleib ja Kooker!