Esimesed pääsukesed laulsid end peole!

Linnulauluga võidu laulsid 24. märtsil end XIII noorte laulu- ja tantsupeole kõik meie kooli mudilaskoorid. Mõõduvõtt teiste peole pürgivate mudilaskooridega oli hästi pingeline. Kõigepealt harjutati suvel lauluväljakul kõlama hakkavaid laule kõik koos, justkui päris laulupeol…. Seejärel tõmmati loos laulude pealkirjadega, mida auväärt, kuid lahke žürii iga koori eraldi esituses kuulata sai. Keila Kooli oli kohale tulnud lausa 8 koori kõige väiksemate laululembeste lastega ning žürii koosseisus Niina Esko ja Jaanika Kuusik. Tundub, et meie pöidlahoidmisest oli kasu, sest žüriiliikmed kiitsid Keila Kooli mudilaskoori ilusa emotsiooni ja kauni vokaaliga esituse eest. Eraldi toodi välja väga musikaalne tunnetus. Lisati, et tekst ja noodimaterjal olid täpselt omandatud. Koori dirigendid on Anu Matteus ja Tiia Peenmaa.
Sel aastal, nagu ikka noortepidude eel, sai taotleda kategooriaid. Uue hindamissüsteemi järgi jagunevad kategooriad järgmiselt: “suurepärane”, “väga hea”, “hea”, “rahuldav”, “ebapiisav” ja “kasin”. Keila Kooli mudilaskoor hinnati “suurepäraseks”.

Kiidusõnu pälvis ka 1-häälne mudilaskoor, kelle sooritus oli žürii arvates “väga hea”. Dirigendid Kadri Leping ja Tiia Peenmaa. Tavaklasside õpilastest koosnev mudilaskoor “Laululust” kõlas žürii arvates mahedahäälselt ning sai hindeks “hea”. Dirigendid Kadri Leping ja Mirjam Pärtel.

Juba hakkab Keila Kooli laulupeo rongkäigu kolonn moodustuma😄😄😄. Nüüd vaja ennast tõestada veel Keila Kooli laste-, poistesega- ja noortekooril.

Jätkuvat laulurõõmu!

Kadi Härma
Muusika õppetooli juht