Keila Kooli poistesegakoor viis laulupeohõngu Raplamaale

13.-14. aprillil väisas Keila Kooli poistesegakoor koos Aruküla Põhikooli poistesegakooriga projektkoori “Vahvad laulumehed” ühisnimetaja all Raplamaad, täpsemalt Valgut ja Märjamaad. Saabumise päeval toimus Valgu Põhikoolis kõigepealt tutvumismäng, seejärel proov, kus treeniti ühist kõla ja lihviti häälte kokkusobivust. Kuna kõik esitusele tulnud laulud ei olnud suvel Tallinnas aset leidva XIII noorte laulu- ja tantsupeo kavast, oli vaja eriti just neid laule harjutada.
Pärast proovi said poisid mängida airsoft-balli, võtta mõõtu osavusmängudes ja online viktoriinis. Öö veedeti koolimajas mattidel, just nagu laulupeo ajalgi.
Hommik algas võimlemise ja lahtilaulmisega kontserdiks sealsamas Valgu Põhikoolis. Poistelaulu menu oli meeletu, isegi ootamatu: pidime esitama ka lisalaulu, sest aplaus ei tahtnud raugeda. Pärast kontserti ütles üks 6. klassi tüdruk, et ta pole kunagi oma elus nii head kontserti kuulnud:)
Edust tiivustatuna sõideti edasi Märjamaa poole, et oma lauluga rõõmustada sealse gümnaasiumi õpilasi. Sellega veel poiste konstertreis ei lõppenud. Pärast edukaid esinemisi saadi uusi teadmisi Sillaotsa talumuuseumist Velisel. Eriti pakkus poistele huvi vanade põllutöö- ja muude masinate maja.
Ühendkoori juhatasid Aruküla muusikaõpetajad Külli Ovir ja Age Imala ning Keila muusikaõpetaja Kadi Härma.