Viisid viidud Võrumaale

4.-5. mail käis Keila Kooli lastekoor külas Võrumaal ja sealsel rahval. Reis algas juba varavalges – kl 7.30, kui sõideti välja lõuna suunas.
Kontserte anti Võru Kultuurimajas “Kannel” ja Räpina Ühisgümnaasiumis. Võru kontserti olid tulnud kuulama Võru Kesklinna kooli õpilased ja koorid. Publik oli toetav, sõbralik ja kuulas tähelepanelikult.
Peale selle oli tihe ka kontsertidevaheline aeg. Giidid olid kokku pannud põneva ekskursiooni, mille käigus väisati Võru ja selle ümbruse vaatamisväärsusi alates Rõuge suurorust ja lõpetades vesioinaga ning imetleti Lõuna-Eesti loodust, mis oli palju suvisem kui põhja pool,
Ööbimiseks sai valitud Kurgjärve Spordibaas, mis oli oma hubasusega hästi kodune. Kui toad leitud, oli aeg mängudeks, mida viisid läbi meie kooli torekad Emma Vanem, Johanna Sepp ja Milana Fjodorova. Kõik osalejad kiitsid nende tegevust ja olid hästi rahul.
Teine päev algas hommikujooksu ja -võimlemisega ning töise prooviga. Märkamatult oligi kätte jõudnud aeg asjad pakkida ja bussi suunduda, et võtta suund Räpina peale. Nagu Võrus nii ka Räpinas oli kuulajaskond väga huvitatud, mis lavalt kostus ning avaldasid oma toetust tugeva aplausiga. Räpinas tuuritati sealsete õpilaste selgituste saatel ning võeti suund Mooste poole, et tutvuda folgikojaga ning sealses mõisas tegutseva kooliga. Keila Kooli, vabariigi suurima kooli, tüdrukute üllatus oli suur, kui nenditi, et ka nii pisikeses ja salapäraste ruumidega koolimajas saab edukalt haridust omandada. Kehakinnitust saadi folgikoja lahke haldja Kristeli valmistatud imemaitsvast õhtusöögist ja koha peal valmistatud küpsetistest.
Väsinute, aga õnnelikena jõuti Keilasse tagasi alles hilisõhtul.

Muusika õppetooli juht ja koori dirigent
Kadi Härma