Noortekoor Soomes

Reedel, 12. mail, käis Keila Kooli noortekoor Soomes Keila sõpruslinnas  Keraval esinemas.  Kontsert toimus Kerava Koolis. Koori juhatas Anu Matteus ja klaveril saatis Tiia Peenmaa. Kontserdil kõlasid eeloleval suvel toimuva noorte laulupeo laulud.Kontserti sai nautida terve kool. Publik oli meeldivalt vaimustunud  ning nii mõnelgi tuli pisar silma.Kerava Kooli muusikaõpetaja sõnul on neil koolis küll väga hästi sisustatud muusikaklass, aga pole ühtegi koori.Seepärast oligi meie esinemine kõigile huvitav kuulata. Laulud lauldud ja koolilõuna söödud, suundus noortekoor pisikesele ekskursioonile Kerava linnas. Oma ringkäigu lõpetasime  modernse kunsti muuseumi Sinkka külastusega.Edasi viis teekond  J. Sibeliuse majamuuseumisse Järvenpääl Seejärel jõudsime tagasi Helsingisse, kus tegime peatuse Sibeliuse ausamba juures. Seejärel oli kõigil võimalus paari tunni jooksul ise Helsingit avastada. Päev oli küll tihe, kuid põnev ning meeldejääv tervele koorile.

Kadri Käpa

Keila Kooli noortekoori laulja