Valikursuse toimetamised vol I

Keila Kooli gümnasistidel on võimalik õppekava raames osaleda erinevatel valikainete kursustel.

12 ja 19.02 toimus valikaine LIIKUMINE JA REAAL II,  kursuse „Vastupidavus ja rakenduslik ujumine“ raames veeohutuse praktikum, mida aitas läbi viia koolitaja Maria Trei.

Maria Trei sõnul: “Rakendusliku ujumise õppe raames said osalejad mõelda, mida tähendab ohutus veekogu ääres ja veekogu peal. Proovida mis tunne on ootamatult või pimedas vette kukkuda ja kuidas end ise ära päästa. Kuidas märgata hätta sattunud kaaslast ja kuidas teda abi saabumiseni vee peal hoida. “.

Kõik said proovida tuua põhjast üles mannekeeni, seda transportida, veest välja tõsta ja elustada. Ei olnud üldse kerge! Vastupidi, väga raske ja sellest ka arusaam, et ärge pange oma elu ohtu! Teid päästa on väga-väga raske, kui mitte pea võimatu.

Kõik osalejad vaatasid lisaks filmi  „Peata oma sõbrad“ https://www.youtube.com/watch?v=grJfhSYsZFQ&t=6s

Rakenduslik ujumiskursust Keila Koolis aitasid läbi viia: Koolitaja Maria Trei, Ruth Lee veepääste- ja elustamismannekeenid tõid kohale ja juhendasid Mohnist Indrek ning Märt, mannekeeni päästmist jälgis Ujumisliidu projektijuht Kirsti Mäesepp.

Õpetaja

Ülle Välk

Kehaline kasvatus