Laul teeb meele rõõmsaks

Kaunil kevadpäeval, 22. aprillil, mil laululinnud metsades, laantes ja isegi linnades oma viise veeretasid,  olid  Keila Kooli aulasse kogunenud Harjumaa mudilaskoorid Keilast ja Jürist ning Harjumaa lastekoorid Keilast, Kuusalust ja Koselt.

Päev oli pühendatud muusikaõpetajale, Ellerheina asutaja-dirigendile professor Heino Kaljustele. Ürituse patroon oli  maailmas tunnustatud dirigent Tõnu Kaljuste, kes saatis lauljatele videotervituse. Oma kõnes pani ta noortele lauljatele südamele, et noodilugemisoskus on hea koorilaulja puhul hädavajalik. Tervitussõnad lausus ka Keila Kooli direktor Mait Tõitoja.

Kui varasemalt asetas žürii koorid pingeritta, siis maailma vallutanud pandeemia tõttu, otsustati sel korral teistmoodi toimida. Žürii oli koosseisult naiselik, aga igati professionaalne:

Eesti koorijuht ja muusikaõpetaja, Vanalinna Muusikamaja tütarlastekoori ja lastekoori asutaja-dirigent, laulupidudel lastekooride dirigent ja liigijuht – MAARJA SOONE

Eesti koorijuht, muusikaõpetaja ja laulja, vanamuusika spetsialist, Vanalinna Hariduskolleegiumi pedagoog, Eesti Raadio Laste Laulustuudio dirigent, ansamblite Heinavanker ja Vox Clamantis laulja, laulupeodirigent  – KADRI HUNT

Tütarlastekoori „Ellerhein“ peadirigent, Tallinna Muusikakeskkooli solfedžoõpetaja ja lastekoori dirigent, Muusikakeskkooli koorijuhtimise eriala õpetaja, laulupidudel lastekooride dirigent ja liigijuht – INGRID KÕRVITS. Tema oli ka  žürii esimees.

Hindajate arutulude tulemusel jagati preemiad järgmiselt:

Jüri Gümnaasiumi mudilaskoor, dirigent Liivi Lumijõe. Eripreemia põnevate saatepillide kasutamise eest.

Keila Kooli mudilaskoor, dirigendid Anu Matteus ja Tiia Peenmaa. Eripreemia koori kauni kõla eest.

Kose Gümnaasiumi lastekoor, dirigendid Heli Sepp ja Anneli Veinberg. Eripreemia laulu „Kõnelus emakeelega“ kaunilt väljapeetud esituse eest. 

Kuusalu Keskkooli lastekoor, dirigent  Taavi Esko. Eripreemia tehniliselt nõudliku kava väljapaistva esitamise eest.

Keila Kooli lastekoor, dirigent  Kadi Härma. Eripreemia tervikliku kava esitamise eest.

Välja jäi andmata Grand Prix.

Heino Kaljuste mälestusele pühendatutud laulupäeval on välja kujunenud traditsioon, et alati meenutab mõni laulja, helilooja või dirigent hetki koostööst Kaljustega. Sel korral rääkis Ingrid Kõrvits ajast, mil ta laulis „Ellerheinas.“

 Külalisesinejatena pakkus kuuljatele rõõmu lastekoor „Ellerhein“, dirigentideks Anneli Mäeota ja Ilona Muhel, kellamängu dirigeeris Kristjan Mäeots.

Päeva lõpetas Eesti Kontserdi koolikontsert „Tantsud Iisakust Iirimaani“, mis pakkus  kaasalöömis võimalust kõikidele osalejatele.

Ürituse peakorraldaja oli Kadi Härma.

Kokkuvõtte kirjutas

Kadri Härma.

Rohkem tulemusi...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Translate »